eTwinning Projelerimiz

CİHANBEYLİ ÇOCUKLAR GÜLSÜN DİYE NECLA SÜREYYA TERCAN ANAOKULU

KURUCUSU VE ORTAĞI OLDUĞUMUZ E TWİNNİNG PROJELERİ

KURUCU OLDUĞUMUZ PROJELER

1-BOYALI ELLER,ÖZGÜR PARMAKLAR(PAİNTED HANS,FREE FİNGERS)

PROJE HAKKINDA

Okul öncesi düzeyinde ki çocuklarımız beyaz renkte evlerinde kullanılmayan kumaş parçalarını okula getirecekler ve veli yardımlarıyla kumaşlar birbirlerine dikilerek büyük bir kumaş haline getirilecek . 15 Nisan Sanat Günü´nde ise müzik eşliğinde bahçemizde çocuklarımızla o büyük kumaşımızı sadece ellerimizi kullanarak bir tuval olarak kullanacağız. Etkinliğimiz bittikten sonrasında ise kullandığımız ortak alan bahçemizi beraberce temizleyeceğiz.

(Our children in pre-school level will bring white pieces of unused fabrics to school.With the help of parents, the fabrics will be sewn together and turned into a large fabric.On April 15 Art Day, we will use our great fabric with our children as a canvas by using our hands in our garden with music.After the end of the event, we will clean our common area garden together. )

09-04-201909-04-2019

09-04-2019

2-HAYALİMDEKİ OYUNCAK

PROJE HAKKINDA

OKUL ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİNİN HAYALİNDEKİ OYUNCAĞI ÇİZDİRİP,MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN BU OYUNCAKLARI GERÇEĞE UYGUN ŞEKİLDE OLUŞTURMASI VE ETKİNLİKLERİN SERGİLENMESİ.

El Yapımı Ritimler / Handmade Rhythms

Proje hakkında

Okulöncesinde çocukların ritim duygularını geliştirmek, zamanlama ve konsantrasyon sürelerini arttırmak amacıyla uygulayacağımız bu projeyi oluşturdum. Bu proje kapsamında çocuklar ritim aletlerini kendileri tasarlayıp çalacaklar, her hafta farklı ritimler öğrenebilecekler.
In this project, students will design and play their own rhythm instruments.09-04-201909-04-201909-04-201909-04-2019

SAĞLIKLI BESLEN SPOR YAP

PROJE HAKKINDA

SAĞLIKLI BESLEN! SPOR YAP! ÇAĞIN HASTALIĞI OBEZİTE BİLİYORSUNUZ. BİZ DE ÇOCUKLARA DAHA KÜÇÜK YAŞLARDA SAĞLIKLI BESLENME NOKTASINDA BİLİNÇ AŞILAMAK İSTİYORUZ. HANGİ BESİNLERİ NASIL TÜKETİRİZ? HİJYEN NOKTASINDA NASIL DAVRANMALIYIZ? SAĞLIĞA ZARALI BESİNLER NELERDİR? SAĞLIĞA FAYDALI BESİNLER NELERDİR? SPOR YAPMANIN NE GİBİ FAYDALARI VARDIR? GİBİ SORULARA YANIT ARAYACAĞIZ. BU SORULARA YANIT ARARKEN DE EĞLENCELİ VAKİT GEÇİREREK ÖĞRENMEK İSTİYORUZ. BÜTÜN BUNLARIN YANINDA AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMAK TEMEL AMACIMIZ OLACAKTIR.

09-04-201909-04-201909-04-2019

FOTOĞRAF ÇEKİYORUZ

PROJE HAKKINDA

Bu projemizde öğrenciler fotoğraf çekmeyi,komposizyon oluşturmayı,ayrıntıyı,bakış açısını geliştirmeyi,estetiği ve bir eser oluşturmayı,görsel okumayı öğrenecekler.Belirlenen konularda fotoğraf çekecekler.Komposizyonu oluşturup uygularken ışık ayarını,uzaklık yakınlık ilişkisini ,sanat eserini oluşturmayı ve çekilen fotoğrafları yorulmayı öğrenecekler. Öğrenciler bu projede yaptıklarından keyf alacaklar,yeteneğini ortaya çıkarmış olacaklar.

BENİM ESERİM

PROJE HAKKINDA

Bu projemizde iletişim kurmakta zorlanan,özgüven sorunu yaşayan,çekinen,verimsiz zaman geçiren,faydasız alışkanlık edinen öğrencilerin oyun hamuru ile oluşturdukları eserler sayesinde ; iletişim kurabilen,özgüveni olan,çekinmeyen,verimli zaman geçiren,faydalı alışkanlık edinen öğrenciler olmaları hedeflenmektedir